Hellapoliisin tyrni-mansikkavispipuuro

Tyrnimarjat ja mansikat sopivat mainiosti yhteen. Mansikan makeus loiventaa tyrnien kirpakkuuden. Tästä makuparista valmistat herkullisen vispipuuron, jota sopii tarjoilla niin aamupalana kuin välipalanakin.

6 annosta

  • 1 l vettä
  • 1 ½ dl mannasuurimoita
  • 100 g tyrnimarjoja
  • 100 g mansikoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.

Lisää tyrnimarjat ja mansikat, sekä sokeri.

Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

Lisää valmiin puuron joukkoon vaniljasokeri.

Jäähdytä puuro ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneen kulhossa.

Tarjoa puuro jäähtyneenä.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Valmista puuro mistä tahansa marjoista tai hedelmistä ja mausta halutessasi ripauksella kanelia tai kardemummaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!