Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset

Eps.6.Villiyrtit.MARION
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Marionin makeat nokkosleivokset.

Nokkosleivokset

  • 250g nokkosen lehtiä
  • 325g huoneenlämpöistä voita
  • 2.4dl kidesokeria
  • 1.2dl fariinisokeria
  • 6 munaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2 limeä
  • 6dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • ½tl suolaa

Lime-mansikkakreemi

  • 250g voita
  • 7.5dl tomusokeria
  • 1lime
  • 10 tuoretta mansikkaa

Voikukkasiirappi

  • 1l voikukkia
  • 4dl vettä
  • 1tl sitruunamehua
  • 300g hillo-marmeladisokeria

Valkosuklaaganache

  • 200g valkosuklaata
  • 70g kuohukermaa

Praliini

  • 2dl sokeria
  • 1dl maitohorsman kukkia
  • 1dl mesiangervon kukkia

Valmistusohje

Nokkosleivokset:

Huuhtele nokkosenlehdet. Keitä kiehuvassa vedessä 3-4min. Soseuta lehdet pyreeksi. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Lisää nokkospyree ja kahden limen mehu. Siivilöi joukkoon loput kuivat aineet. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin. Paista uunin keskitasolla n.15-20min 175-asteessa. Jäähdytä ja leikkaa pienellä pyöreällä keksimuotilla pieniä kakkupalasia pohjista.

Lime-mansikkakreemi:

Vaahdota voi kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa 2minuuttia, kunnes vaalea ja kuohkea. Lisää limen mehu ja murskatut mansikat. Sekoita kunnolla. Pursota kakkusten väliin, pinoamalla aina kolme pientä kakkupohjaa päällekäin, väleihin kreemiä.

 

Voikukkasiirappi:

Keitä kukkia vedessä, kunnes seos kiehuu. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä 20min. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, lisää hillosokeri ja sitruunanmehu. Kuumenna 5min. Säilö siirappi steriloituun lasipurkkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.


Valkosuklaaganache:

Pilko suklaa. Kuumenna kerma. Kaada kuumennettu kerma suklaarouheen päälle, odota 10s ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Laita jäähtynyt ganache pursotuspussiin, ja pursota ganachea leivosten päälle naked cake- tyyliin.

Praliini:

Sulata sokeri kattilassa keskilämmöllä, kunnes kultaisen väristä. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita huuhdellut ja kuivatut kukat joukkoon. Levitä sokerisula leivinpaperin päälle, anna kovettua. Riko praliinista lastuja. Koristele leivokset lastuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!