Sitruunajuustokakku
Tämä raikas juustokakku maistuu sitruunalta. Kakku on muhkea, joten tarvitset vain yhden palan per ruokailija.
Ainekset
- 12 palaan
Pohja
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kidesokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 kananmunaa
- 400 g Philadelphia-juustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruuna
Kuorrutus
- 1 liivatelehti
- 2 rkl sokeria
- 4 rkl vettä
- raastettua sitruunankuorta ja sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi sormin muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Painele taikina levyksi irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään 30 minuutiksi. Paista n. 20 minuuttia ja anna jäähtyä. Laita sitten jääkaappiin kylmenemään täysin.
2. Laita liivatteet veteen n. 5 minuutiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Säästä 1 tl mehua ja 1 tl kuorta kuorrutukseen. Erottele munankeltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, juusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Kuumenna sitruunamehu, ota se lämmöltä, purista liivatteista vesi ja liuota ne sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman ja lisää se juustomassaan samalla sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Peitä ja laita kylmään vähintään 1 tunniksi.
3. Laita kuorrutuksen liivatelehti veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa. Liuota siinä liivate, josta olet puristellut ylimääräisen veden pois. Lisää säästetty sitruunamehu ja -kuori. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Levitä hyytelö niin että se peittää juustokakun. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa kunnes hyytelö on hyytynyt, vähintään 1 tunti. Irrota kakku vuoasta reunoilta ja pohjasta veitsellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti