Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ripaus sokeria ja öljy. Sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Paloittele taikinan kohotessa mozzarellajuusto ja raasta parmesan hienolla terällä. Kaada öljy syvälle lautaselle ja kauli taikina muutaman millin vahvuiseksi levyksi. Jaa taikina veitsellä tai taikinapyörällä n. 6x6 cm kokoisiksi neliöksi.
Täytä neliöt juustolla, salamilla ja oliiviviipaleilla. Nipistele reunat kiinni nyyteiksi ja muotoile palloiksi. Pyöritä pallot öljyssä ja sitten parmesanraasteessa. Lado pallot öljyllä voideltuun n. 2 l vetoiseen kakkuvuokaan (torvivuoka). Älä täytä vuokaa liikaa, vaan jätä kohoamiselle varaa n. 1/3 vuoan korkeudesta. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Pizzakakun paistuessa valmista tomaattikastike. Laita tomaattimurska siivilään valumaan. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Silppua sipuli ja valkosipuli terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Mausta valutettu tomaattimurska sitruunalla, sipuleilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.
Silppua basilika valmiiksi pizzan koristelu varten. Kumoa paistunut pizza tarjoiluastiaan, ripottele koristeeksi basilikaa. Tarjoa lämpimänä kylmän tomaattikastikkeen kanssa.