Koko Suomi leipoo: Nyhtöpizza
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Nyhtöpizza
- 2 dl vettä
- 20 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 - 5 dl durumvehnäjauhoja
- 250 g mozzarellaa (Riitan herkku)
- 150 g salamia (HK Milanon salami)
- 100 g viipaloituja kalamata-oliiveja
- 2 dl oliiviöljyä
- 150 g Parmiggiano Reggiano juustoa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
- 1 sitruuna
- 1 punasipuli
- 2 - 3 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl sokeria
Koristeeksi
- ½ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, ripaus sokeria ja öljy. Sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Paloittele taikinan kohotessa mozzarellajuusto ja raasta parmesan hienolla terällä. Kaada öljy syvälle lautaselle ja kauli taikina muutaman millin vahvuiseksi levyksi. Jaa taikina veitsellä tai taikinapyörällä n. 6x6 cm kokoisiksi neliöksi.
Täytä neliöt juustolla, salamilla ja oliiviviipaleilla. Nipistele reunat kiinni nyyteiksi ja muotoile palloiksi. Pyöritä pallot öljyssä ja sitten parmesanraasteessa. Lado pallot öljyllä voideltuun n. 2 l vetoiseen kakkuvuokaan (torvivuoka). Älä täytä vuokaa liikaa, vaan jätä kohoamiselle varaa n. 1/3 vuoan korkeudesta. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 180 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Pizzakakun paistuessa valmista tomaattikastike. Laita tomaattimurska siivilään valumaan. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Silppua sipuli ja valkosipuli terävällä veitsellä pieneksi silpuksi. Mausta valutettu tomaattimurska sitruunalla, sipuleilla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Aja halutessasi sileäksi sauvasekoittimella.
Silppua basilika valmiiksi pizzan koristelu varten. Kumoa paistunut pizza tarjoiluastiaan, ripottele koristeeksi basilikaa. Tarjoa lämpimänä kylmän tomaattikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa