Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipuliruisleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • n. 6 valkosipulinkynttä
  • ruisleipää (limppua tai ruispaloja)
  • 3 dl oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin valkosipuliöljy. Laita öljy lasikulhoon ja purista joukkoon reilusti valkosipulikynsiä, esimerkiksi 6 kynttä. Lisää reilusti suolaa, noin1 rkl. Sekoita ja anna maustua.

Leikkaa ruisleipä noin 2 cm leveiksi lankuiksi ja voitele valkosipuliöljyllä. Varmista, että joka palaan tulee myös valkosipulimurskaa. Suolaa palat. Ruskista leivät rapeiksi uunissa 200°c:ssa 10-15 minuuttia. Tarkista suola.

Tuoreimmat aiheesta

Toast