Valkosipuliruisleivät
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- n. 6 valkosipulinkynttä
- ruisleipää (limppua tai ruispaloja)
- 3 dl oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Valmista ensin valkosipuliöljy. Laita öljy lasikulhoon ja purista joukkoon reilusti valkosipulikynsiä, esimerkiksi 6 kynttä. Lisää reilusti suolaa, noin1 rkl. Sekoita ja anna maustua.
Leikkaa ruisleipä noin 2 cm leveiksi lankuiksi ja voitele valkosipuliöljyllä. Varmista, että joka palaan tulee myös valkosipulimurskaa. Suolaa palat. Ruskista leivät rapeiksi uunissa 200°c:ssa 10-15 minuuttia. Tarkista suola.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku