Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile joulusta ylijäänyt joulukinkku välipäivinä maukkaan perunagratiinin ja yksinkertaisen vihersalaatin kera.

Neljälle

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta
  • voita

Valmistusohje

1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi 1-3 mm paksuisiksi siivuiksi, laita ne kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta siivut vedestä ja kuivaa talouspaperilla.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado kerroksittain perunoita, suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Purista mukaan valkosipuli ja laita päällimmäiseksi voinokareita. Lämmitä kerma ja maito ja kaada kermamaito gratiinin päälle, hieman vähemmän kuin että perunat peittyisivät. Ripottele päälle juustoraaste.

3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet, kermamaito imeytynyt gratiiniin ja pinta paistunut kullanruskeaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini