Kasvispiirakat pizzapohjissa
Nämä piirakat ovat niin maukkaita, että näistä tulee suosikkeja myös ei-kasvissyöjille. Piirakat ovat täydellistä ruokaa retkille tai töihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 paketti pizzapohja-aineksia
- 3 porkkanaa
- 6 herkkusientä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- oliiviöljyä
- 1 kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pizzapohja-ainekset pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa valmis taikina 6 yhtä suureen osaan, kaulitse pyöreiksi. Laita iso ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle ja taita piirakka kaksinkerroin. Paina reunat kiinni toisiinsa haarukalla.
3. Laita piirakat leivinpaperille pellille. Vatkaa muna ja penslaa piirakat. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Vinkki: Jos haluat piirakoihin lisää ”aikuista makua”, lisää täytteeseen 1 tl garam masalaa tai juustokuminaa, niin koko keittiösi tuoksuu Intialta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku