Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvispiirakat pizzapohjissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä piirakat ovat niin maukkaita, että näistä tulee suosikkeja myös ei-kasvissyöjille. Piirakat ovat täydellistä ruokaa retkille tai töihin.

Neljälle

  • 1 paketti pizzapohja-aineksia
  • 3 porkkanaa
  • 6 herkkusientä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pizzapohja-ainekset pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa valmis taikina 6 yhtä suureen osaan, kaulitse pyöreiksi. Laita iso ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle ja taita piirakka kaksinkerroin. Paina reunat kiinni toisiinsa haarukalla.

3. Laita piirakat leivinpaperille pellille. Vatkaa muna ja penslaa piirakat. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Vinkki: Jos haluat piirakoihin lisää ”aikuista makua”, lisää täytteeseen 1 tl garam masalaa tai juustokuminaa, niin koko keittiösi tuoksuu Intialta!

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza