Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkosipulivoilla täytetty lämmin leipä: ei mitään uutta ja ihmeellistä... mutta niin mahdottoman hyvää! Valkosipulileipä on täydellinen valinta aterian alkuun tai hyvän lämpimän ruoan seuraan.

4 annosta

  • 1 patonki
  • 50 g voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 4 alumiinifolioarkkia

Valmistusohje

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Silppua persilja ja sekoita voihin. Purista joukkoon valkosipulin kynnet, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Leikkaa patonki ensin pitkittäin ja sitten poikittain neljään osaan. Voitele jokainen pala ohuelti valkosipulivoilla. Pane patonkipalojen ylä- ja alapuolet vastakkain.

3. Levitä alumiinifolioarkit. Aseta patonkipala kullekin arkille ja tee paketti. Esivalmistelut voit tehdä tähän asti.

4. Pane paketit uuniin 5-8 minuutiksi. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä