Valkoviinissä haudutettu lohikyljys ja punajuuri-kaprispaistos

Ainekset

  • 4 isoa lohikyljystä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Punajuuri-kaprispaistos

  • 3 isoa punajuurta keitettynä ja kuorittuna
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 2 tl kapriksia
  • 0,5 dl oliivia renkaina
  • noin 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • nippu persiljaa

Valmistusohje

Laita valkoviini, kalaliemi, timjaminoksat ja valkosipuli laakealle pannulle tai kattilaan. Kun liemi poreilee, laita kalat kypsymään. Hauduta hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta varovasti pois ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile punajuuripaistoksen kera

Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Fileoi sitruuna ja puhdista siitä lihat talteen. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa öljyssä. Lisää mukaan sitruuna, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.