Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut lohikyljykset maustevoin ja ratatouillen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ratatouille on ranskalainen kasvissekoitus, johon voit käyttää lähes kaikkea, mitä jääkaapin vihanneslokerosta löytyy. Hauduta vihanneksia miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja mausta valkosipulilla. Vihannessekoituksen voit tarjota lämpimänä tai kylmänä.

4 annosta

  • 4 lohikyljystä
  • öljyä voiteluun
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 125 g voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 tomaattia kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Maustevoi: Sekoita voi, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Muotoile tangoksi ja kääri voipaperiin. Pane pakastimeen odottamaan tarjoilua.

2. Ratatouille: Paloittele sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pari minuuttia, älä ruskista. Hienonna persilja ja lisää kasvisseokseen. Sekoita joukkoon paloitellut tomaatit, puristettu valkosipulinkynsi ja timjami. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Lohikyljykset: Voitele lohikyljykset molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta ulkogrillissä tai parilapannulla. Voit paistaa lohikyljykset myös paistinpannulla.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikyljykset