Vanhanajan hapanpaisti
Älä anna nimen johtaa harhaan. Tämä on ruoka, jota jatkossa kaipaa, ja joka kuuluu lempireseptiesi joukkoon. Ruoka tarvitsee muutaman päivän valmistuakseen, mutta on ehdottomasti sen arvoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 1 kg riista- tai naudanpaistia
Marinadi
- 5 dl portteria
- ½ dl etikkaa
- ½ dl sokeria
- 2 punasipulia siivuina
- 1 laakerinlehti
- 5-6 kokonaista valkopippuria
Kastike
- 2 dl siivilöityä keitinlientä
- 2 dl vettä
- ½ lihaliemikuutio
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- viinimarjahyytelöä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Pane lihapala ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se lihan päälle. Peitä astia ja nosta jääkaappiin 5-7 päiväksi. Käännä lihaa silloin tällöin.
2. Nosta liha marinadista, kuivaa pinta ja ruskista kauttaaltaan voissa. Siirrä paisti pataan. Kaada joukkoon 2-3 dl siivilöityä marinadia ja keitä hyvin hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, 1½ - 2 tuntia. Käännä ja valele paistia silloin tällöin.
3. Nosta liha padasta ja siivilöi liemi. Kiehauta paistinliemi, lihaliemi sekä 1,5 dl kermaa. Sekoita jauho loppuun kermaan ja suurusta sillä kastike. Keitä 10 minuuttia. Mausta maistellen suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon hieman viinimarjahyytelöä. Tarjoile liha viipaloituna kastikkeen ja hyytelöllä täytettyjen päärynänpuolikkaiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka