Vaniljainen kurpitsapiirakka
Uuden Makuja-kokin Krista Niiniharjun herkullinen kurpitsapiirakka kruunaa halloweenjuhlat. Tästä piirakasta riittää herkkua yli kymmenelle vieraalle.
Ainekset
- (12 annosta)
Pohja
- Valmis pakastemurotaikina (400 g)
Pähkinäkerros
- 2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä
Kurpitsatäyte
- 5 dl kurpitsaa soseutettuna
- 4 kananmunaa
- 2 dl vaniljarahkaa
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- ripaus jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl suolaa
Tarjoiluun
- vaahterasiirapilla maustettua (kevyt)kermavaahtoa
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinärouhe piirakkapohjan päälle. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.
Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pähkinäkerroksen päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jäähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä paloiksi.
Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa