Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkku-päärynäpiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päärynäinen kinkkupiirakka on maukas suolainen leivonnainen. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii tarjottavaksi vaikka pikkujouluissa.

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,25 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kylmää vettä

Täyte

  • 4 – 5 päärynää
  • 1 dl pecanpähkinöitä
  • 150 g parmankinkkusiivuja
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl pecorino-raastetta
  • 0,25 tl muskottipähkinää
  • mustapippuria
  • salvianlehtiä

Valmistusohje

Sekoita kaikki pohja-ainekset nopeasti keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.

Kuori päärynät, puolita ja poista siemenet. Leikkaa siivuiksi. Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle. Murskaa pähkinöitä hieman ja ripottele ne päärynöille. Levitä päälle kinkkusiivut.

Sekoita keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet. Kaada täytemassa piirakkaan.

Painele salvian lehdet piirakkamassaan, niin että ne jäävät juuri ja juuri pinnan alle.

Paista 180-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka