Kinkku-päärynäpiirakka
Päärynäinen kinkkupiirakka on maukas suolainen leivonnainen. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii tarjottavaksi vaikka pikkujouluissa.
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1,25 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 4 – 5 päärynää
- 1 dl pecanpähkinöitä
- 150 g parmankinkkusiivuja
- 2 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl pecorino-raastetta
- 0,25 tl muskottipähkinää
- mustapippuria
- salvianlehtiä
Valmistusohje
Sekoita kaikki pohja-ainekset nopeasti keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
Kuori päärynät, puolita ja poista siemenet. Leikkaa siivuiksi. Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle. Murskaa pähkinöitä hieman ja ripottele ne päärynöille. Levitä päälle kinkkusiivut.
Sekoita keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet. Kaada täytemassa piirakkaan.
Painele salvian lehdet piirakkamassaan, niin että ne jäävät juuri ja juuri pinnan alle.
Paista 180-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka