1. Leikkaa leipäviipaleista kuoret ja murenna leivät yleiskoneen kulhoon tai muuhun sekoittimeen. Kaada päälle maito ja jätä likoamaan, kunnes leipä on pehmennyt. Leikkaa liha kuutioiksi ja lisää ne sekä muna, persiljan lehdet (ei varsia!), suola ja vastajauhettu pippuri leipämassan päälle. Hienonna liha muutamalla sykäyskytkimen painalluksella ja anna sitten koneen pyörittää massaa 5 sekuntia hiljaisella nopeudella.
2. Muotoile kostutetulla lusikalla kämmenenpohjalla massasta 10-15 pyytä, toisin sanoen pieniä munanmuotoisia pyöryköitä. Paista pyyt kauttaaltaan voissa muutama kerrallaan. Jälkipaista koko erää kerrallaan viitisen minuuttia. Nosta pannulta ja pidä lämpimänä. Huuhtele pannulta paistoliemi talteen.
3. Kastike: sekoita lihaliemi, paistoliemi ja kerma kasarissa ja keitä niitä hieman kokoon. Sekoita vehnäjauho ja voi palloksi ja vispaa se kastikkeeseen. Keittele hiljalleen noin viisi minuuttia, maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pyyt ja kastike perinteiseen tapaan keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen tai puolukkahillon kanssa.