Näitä pitkulaisia, suurehkoja lihapullia kutsutaan pyiksi, luultavasti koska ne muistuttavat pientä, pulskahkoa, samannimistä lintua. Näistä tulee maukkaita sekä naudan- kuin riistanjauhelihastakin tehtynä.

Neljälle

  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 kananmuna
  • ½ nippu persiljaa, hienonnettuna
  • ½ naudanliemikuutio

Kastike

  • siivilöityä lientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • soijaa
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita
  • puolukoita

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi liemikuutio. Muotoile pitkulaisiksi pyiksi. Ruskista ne hyvin voissa pannussa.

2. Laita pyyt pataan, murusta päälle liemikuutio ja lisää tilkka vettä. Jälkipaista hiljalleen kannen alla 10 minuuttia tai kunnes pyyt ovat valmiita.

3. Siivilöi liemi kattilaan. Sekoita jauho ja kerma tasaiseksi suurukseksi ja vatkaa mukaan liemeen. Keitä 5-10 minuuttia. Maista ja mausta kastike ja kaada se jauhelihapyiden päälle. Tarjoile puolukoiden ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat