Jauhelihapyyt
Näitä pitkulaisia, suurehkoja lihapullia kutsutaan pyiksi, luultavasti koska ne muistuttavat pientä, pulskahkoa, samannimistä lintua. Näistä tulee maukkaita sekä naudan- kuin riistanjauhelihastakin tehtynä.
Neljälle
- 400 g jauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl timjamia
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 dl kivennäisvettä
- 1 kananmuna
- ½ nippu persiljaa, hienonnettuna
- ½ naudanliemikuutio
Kastike
- siivilöityä lientä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- soijaa
- voita paistamiseen
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita
- puolukoita
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha ja kaikki ainekset paitsi liemikuutio. Muotoile pitkulaisiksi pyiksi. Ruskista ne hyvin voissa pannussa.
2. Laita pyyt pataan, murusta päälle liemikuutio ja lisää tilkka vettä. Jälkipaista hiljalleen kannen alla 10 minuuttia tai kunnes pyyt ovat valmiita.
3. Siivilöi liemi kattilaan. Sekoita jauho ja kerma tasaiseksi suurukseksi ja vatkaa mukaan liemeen. Keitä 5-10 minuuttia. Maista ja mausta kastike ja kaada se jauhelihapyiden päälle. Tarjoile puolukoiden ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka