Vasikanselyksiä punaviinikastikkeella
Tee vaikutus ja tarjoile vasikanselyksiä eli kyljyksiä. Voit tietenkin tuoda ne tarjolle kermakastikkeen ja hölskytyskurkkujen kera, kuten perinne vaatii, mutta eivät punaviinikastike ja tuoreet vihanneksetkaan hullumpi vaihtoehto ole. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 vasikankyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 ½ dl lihalientä
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 vihreä paprika
- 2 tomaattia
- 3 pikkusipulia
Valmistusohje
1. Perkaa paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori pikkusipulit. Ryöppää sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja ota ne valumaan.
2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppua siinä ruskistamatta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä toisessa kasarissa lihaliemi ja viini. Nosta sipuli-jauhoseoskasari takaisin liedelle ja lisää siihen vähitellen viini-lihaliemiseosta koko ajan sekoittaen. Mausta tomaattipyreellä, soijalla suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja paista niitä voissa noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, nosta pikkusipulit ruskistumaan mukaan viime minuuteiksi. Nosta kyljykset pannulta ja pane paprikasuikaleet ja tomaattilohkot paistumaan sipulien kanssa hetkeksi. Tarjoile vihannekset vasikanselyksien ja punaviinikastikkeen kanssa ja lisäksi keitettyä riisiä tai perunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka