Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vasikanselyksiä punaviinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee vaikutus ja tarjoile vasikanselyksiä eli kyljyksiä. Voit tietenkin tuoda ne tarjolle kermakastikkeen ja hölskytyskurkkujen kera, kuten perinne vaatii, mutta eivät punaviinikastike ja tuoreet vihanneksetkaan hullumpi vaihtoehto ole. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Neljälle

  • 4 vasikankyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 vihreä paprika
  • 2 tomaattia
  • 3 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Perkaa paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori pikkusipulit. Ryöppää sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja ota ne valumaan.

2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppua siinä ruskistamatta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä toisessa kasarissa lihaliemi ja viini. Nosta sipuli-jauhoseoskasari takaisin liedelle ja lisää siihen vähitellen viini-lihaliemiseosta koko ajan sekoittaen. Mausta tomaattipyreellä, soijalla suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.

3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja paista niitä voissa noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, nosta pikkusipulit ruskistumaan mukaan viime minuuteiksi. Nosta kyljykset pannulta ja pane paprikasuikaleet ja tomaattilohkot paistumaan sipulien kanssa hetkeksi. Tarjoile vihannekset vasikanselyksien ja punaviinikastikkeen kanssa ja lisäksi keitettyä riisiä tai perunaa.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanleike