Porsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalilla
Kokeile madeirakastiketta porsaanfileen kaveriksi - harva on pettynyt.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g porsaanfileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 150 g ruusukaalia
- 1 porkkana
Madeirakastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl puolikuivaa madeiraa
- 4 dl lihalientä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia voissa ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita. Kuumenna madeira ja liemi kiehuvaksi toisessa kattilassa. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää madeiralientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele välillä. Siivilöi kastike.
2. Puhdista ruusukaalit, poista uloimmat lehdet ja leikkaa pois kannan uloin osa. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi. Keitä ruusukaalit ja porkkana.
3. Leikkaa porsaanfileestä pois jänteet ja rasva ja viipaloi se. Nuiji viipaleet ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Paista vihannekset voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku