Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapata juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.

Neljälle

  • n. 500 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä kuutiosta
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä ruskistamiseen

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.

2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.

3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata