Jauhelihapata juureksilla

Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.

Neljälle

  • n. 500 g jauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl lientä kuutiosta
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ purjo
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä ruskistamiseen

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.

2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.

3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!