Jauhelihapata juureksilla
Tämä pata saa paljon makua pitkästä haudutusajasta. Tarjoile hyvän leivän kera, jonka avulla voit nauttia mehevää lientä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 500 g jauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl lientä kuutiosta
- 1 lohko juuriselleriä
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- ½ purjo
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 laakerinlehteä
- oliiviöljyä ruskistamiseen
Valmistusohje
1. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä suolan ja pippurin kera. Murusta jauheliha ja laita pataan. Mausta ja lisää tomaattipyree. Kaada päälle liemi.
2. Viipaloi ja kuutioi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Ruskista kaikki erissä ja laita pataan.
3. Lisää laakerinlehdet ja hauduta hiljalleen kannen alla n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka