Vihannespasta jogurttikastikkeella

Tarjoile pastaa ja vihanneksia herkullisen happaman kastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 annosta tagliatellea
  • 2 tl voita
  • 2 kypsää tomaattia
  • 1 porkkana
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 avokadoa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 hyppysellinen rouhittua pippuria

Jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä. Sekoita voi pastaan ja pidä se lämpimänä. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Kalttaa, kuori ja lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi paloiksi juureskuorijan avulla. Keitä pavut lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lohko hedelmäliha, purista niiden päälle sitruunamehua.

3. Asettele pastaa lämpimille, syville lautasille. Laita päälle tomaattia, papuja, porkkanaa ja avokadoa. Ripottele päälle rouhittua mustapippuria, tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!