Sellerikeitto paprikalla
Tämä on maukas ja kaunis klassikko, jonka valmistat muutamassa minuutissa sauvasekoittimen avulla. Paprika antaa kaunista väriä. Tarjoile lounaana leivän kera tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 dl kanalientä
- 1 juuriselleri
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 3 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele selleri. Keitä selleri liemen ja kerman kanssa.
2. Sekoita soppa tasaiseksi sauvasekoittimella, mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprikat.
3. Kaada kuuma keitto lämmitetyille lautasille, ripottele päälle paprikakuutiot, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka