Viikonlopun pirteät tofu-kasvisvartaat

Nämä itämaissävytteiset kasvisvartaat maistuvat niin kasvis- kuin lihansyöjillekin. Vartaat valmistuvat nopeasti, joten voit tarjota niitä vaikkapa viikonlopun yllätysvieraille.

Ainekset

  • 4-8 annosta

Ainekset

  • valmistusaika n. ½ h (+ marinointiin kuluva aika)
  • 1 pkt Alpro® soya maustamatonta Tofua (250g)
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl appelsiinin mehua
  • mustapippuria
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 kypsä ananas
  • 2 rkl öljyä
  • seesaminsiemeniä

Lisäksi

  • 8 bambutikkua

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu varraspaloiksi.

2. Sekoita teriaykikastike ja appelsiinimehu kulhossa ja mausta liemi rouhitulla mustapippurilla. Pane tofupalat maustumaan liemeen 2–4 tunniksi.

3. Esikäsittele paprika, sipuli ja ananas ja leikkaa ne varraspaloiksi.

4. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.

5. Työnnä tofu-, kasvis- ja hedelmäpalat tikkuihin.

6. Sivele vartaat öljyllä sekä marinadilla ja grillaa ne keskilämmössä kauniin värisiksi ja kypsiksi.

7. Paahda seesaminsiemenet puhtaassa, kuivassa ja kuumassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Kaada sopivan väriseksi paahdetut siemenet välittömästi lautaselle jäähtymään.

8. Ripottele siemenet grillattujen vartaiden päälle.

9. Nauti riisin tai couscousin kanssa.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.