Tofuvartaat kuskusin kera
Marinoi tofu, jotta se saa enemmän makua ja valmista herkullisia vartaita tofun, sienten ja vihannesten kera. Tarjoile kuskusin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g tofua
- 150 g tuoreita herkkusieniä
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
Marinadi
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ dl sweet chili -kastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl tuoretta, raastettua inkivääriä
Tarjoiluun
- 500 g kuskusia
- 5 dl vihanneslientä
- 30 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita oliiviöljy ja chilikastike, purista mukaan valkosipuli. Raasta inkivääri hienosti ja lisää marinadiin.
2. Halkaise herkkusienet, kuutioi paprika ja viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi paloiksi. Kuutioi tofu ja täytä vartaita kaikilla aineksilla vuorotellen. Penslaa vartaat marinadilla ja paista ne paistinpannulla tai grillillä. Käännä ja penslaa lisää marinadia muutaman kerran kypsentämisen aikana.
3. Laita kuskus kattilaan ja kaada päälle kiehuva liemi. Anna kuskusin turvota vähintään 5 minuuttia, lisää voi ja kuohkeuta haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa