Tofuvartaat kuskusin kera

Marinoi tofu, jotta se saa enemmän makua ja valmista herkullisia vartaita tofun, sienten ja vihannesten kera. Tarjoile kuskusin kanssa.

Neljälle

  • 400 g tofua
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa

Marinadi

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl sweet chili -kastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl tuoretta, raastettua inkivääriä

Tarjoiluun

  • 500 g kuskusia
  • 5 dl vihanneslientä
  • 30 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita oliiviöljy ja chilikastike, purista mukaan valkosipuli. Raasta inkivääri hienosti ja lisää marinadiin.

2. Halkaise herkkusienet, kuutioi paprika ja viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi paloiksi. Kuutioi tofu ja täytä vartaita kaikilla aineksilla vuorotellen. Penslaa vartaat marinadilla ja paista ne paistinpannulla tai grillillä. Käännä ja penslaa lisää marinadia muutaman kerran kypsentämisen aikana.

3. Laita kuskus kattilaan ja kaada päälle kiehuva liemi. Anna kuskusin turvota vähintään 5 minuuttia, lisää voi ja kuohkeuta haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.