Chiliribsit ja vihannesvartaat
Ihanat, ruokaisat ribsit eli kylkiluut ovat maukkaita sekä grillillä että uunissa valmistettuina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg grillikylkiluita, suuriksi paloiksi sahattuina
Marinadi
- 2 dl chilikastiketta
- 1 dl vettä
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl oreganoa
- muutama tippa tabascoa
Vartaat
- 8 pikkusipulia
- 8 kirsikkatomaattia
- 8 suurta herkkusientä
- 1 vihreä paprika, paloiteltuna
Valmistusohje
1. Laita lihat muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Pujota vihannekset vartaisiin.
3. Grillaa lihoja hitaasti, penslaa välillä marinadilla ja kääntele moneen kertaan kunnes ribsit ovat läpikypsiä. Kääntele vihannesvartaita hiilloksella n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa