Chiliribsit ja vihannesvartaat

Ihanat, ruokaisat ribsit eli kylkiluut ovat maukkaita sekä grillillä että uunissa valmistettuina.

Neljälle

  • 1 ½ kg grillikylkiluita, suuriksi paloiksi sahattuina

Marinadi

  • 2 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl oreganoa
  • muutama tippa tabascoa

Vartaat

  • 8 pikkusipulia
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 8 suurta herkkusientä
  • 1 vihreä paprika, paloiteltuna

Valmistusohje

1. Laita lihat muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Pujota vihannekset vartaisiin.

3. Grillaa lihoja hitaasti, penslaa välillä marinadilla ja kääntele moneen kertaan kunnes ribsit ovat läpikypsiä. Kääntele vihannesvartaita hiilloksella n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.