Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chiliribsit ja vihannesvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanat, ruokaisat ribsit eli kylkiluut ovat maukkaita sekä grillillä että uunissa valmistettuina.

Neljälle

  • 1 ½ kg grillikylkiluita, suuriksi paloiksi sahattuina

Marinadi

  • 2 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 tl oreganoa
  • muutama tippa tabascoa

Vartaat

  • 8 pikkusipulia
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 8 suurta herkkusientä
  • 1 vihreä paprika, paloiteltuna

Valmistusohje

1. Laita lihat muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Pujota vihannekset vartaisiin.

3. Grillaa lihoja hitaasti, penslaa välillä marinadilla ja kääntele moneen kertaan kunnes ribsit ovat läpikypsiä. Kääntele vihannesvartaita hiilloksella n. 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Grillikylki