Naudanlihaa ja nuudeleita

Vielä vähän aikaa sitten limetti, makea chilikastike ja tuore korianteri olivat harvinaisuuksia meidän leveysasteillamme. Nyt niitä löytää lähes jokaisesta keittiöstä. Tässä nopeasti valmistuvassa pastaruoassa maistuvat Aasian maut.

4 annosta

  • 400 g nuudeleita
  • 300 g naudanpaistia lehtipihveinä
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 1 oranssi paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 limetin mehu
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä nuudelit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Suikaloi liha, paloittele paprika ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Hienonna korianteri. Kuumenna iso paistinpannu ja kuullota paprikaa ja sipulia oliiviöljyssä. Mausta chilikastikkeella. Nosta vihannekset sivuun.

3. Kypsennä lihat nopeasti kuumalla pannulla ja mausta limettimehulla. Sekoita keskenään lihasuikaleet, kasvikset, nuudelit ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!