Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien kera

Mantelikupit on yllättävän helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla, jos haluat tehdä taidoillasi vaikutuksen. Täytä kupit esimerkiksi sorbetilla ja valitse oma suosikkimakusi.

Ainekset

  • 4 annosta

Mantelikupit

  • 1 1/4 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl siirappia

Täyte

  • 8 palloa sorbettia

Koristeeksi

  • 4 mansikkaa
  • 2 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Mantelikupit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta sokeri, voi, mantelilastut, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista nokareet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Taivuta ne oikeaan muotoon pieniksi kupeiksi. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Viipaloi viikuna ja mansikat ja jaa ne neljälle jälkiruokalautaselle. Nosta jokaiselle lautaselle mantelivuoka.

3. Nosta sorbettipallot mantelivuokiin juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.