Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien kera

Mantelikupit on yllättävän helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla, jos haluat tehdä taidoillasi vaikutuksen. Täytä kupit esimerkiksi sorbetilla ja valitse oma suosikkimakusi.

Ainekset

  • 4 annosta

Mantelikupit

  • 1 1/4 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl siirappia

Täyte

  • 8 palloa sorbettia

Koristeeksi

  • 4 mansikkaa
  • 2 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Mantelikupit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta sokeri, voi, mantelilastut, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista nokareet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Taivuta ne oikeaan muotoon pieniksi kupeiksi. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Viipaloi viikuna ja mansikat ja jaa ne neljälle jälkiruokalautaselle. Nosta jokaiselle lautaselle mantelivuoka.

3. Nosta sorbettipallot mantelivuokiin juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!