Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mantelikupit on yllättävän helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla, jos haluat tehdä taidoillasi vaikutuksen. Täytä kupit esimerkiksi sorbetilla ja valitse oma suosikkimakusi.

Ainekset

  • 4 annosta

Mantelikupit

  • 1 1/4 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl siirappia

Täyte

  • 8 palloa sorbettia

Koristeeksi

  • 4 mansikkaa
  • 2 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Mantelikupit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta sokeri, voi, mantelilastut, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista nokareet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Taivuta ne oikeaan muotoon pieniksi kupeiksi. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Viipaloi viikuna ja mansikat ja jaa ne neljälle jälkiruokalautaselle. Nosta jokaiselle lautaselle mantelivuoka.

3. Nosta sorbettipallot mantelivuokiin juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka