Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien kera
Mantelikupit on yllättävän helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla, jos haluat tehdä taidoillasi vaikutuksen. Täytä kupit esimerkiksi sorbetilla ja valitse oma suosikkimakusi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Mantelikupit
- 1 1/4 dl sokeria
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kermaa
- 1 rkl siirappia
Täyte
- 8 palloa sorbettia
Koristeeksi
- 4 mansikkaa
- 2 tuoretta viikunaa
Valmistusohje
1. Mantelikupit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta sokeri, voi, mantelilastut, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista nokareet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Taivuta ne oikeaan muotoon pieniksi kupeiksi. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Viipaloi viikuna ja mansikat ja jaa ne neljälle jälkiruokalautaselle. Nosta jokaiselle lautaselle mantelivuoka.
3. Nosta sorbettipallot mantelivuokiin juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku