Kuumat mandariinit piparkakkukerman kera
Julkaistu
Tämä jälkiruoka sekä tuoksuu että maistuu joululta!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4-6 hengelle
- 6-8 mandariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl madeiraa
Kerma
- 2 dl kuohukermaa
- vähän sokeria
ripaus piparkakkumausteita
- kanelia, neilikkaa, inkivääriä
Valmistusohje
1. Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja madeira ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Lisää kuoritut, kokonaiset mandariinit ja keitä hiljaa kannen alla 3-4 minuuttia. Käännä hedelmät pari kertaa.
2. Vatkaa kerma ja vähän sokeria. Kääntele joukkoon yksi tai useampia mausteripauksia maun mukaan.
3. Aseta mandariinit tarjoiluvadille, keitä lientä kokoon ja kaada hedelmien päälle. Tarjoile heti mausteisen kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku