Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuumat mandariinit piparkakkukerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä jälkiruoka sekä tuoksuu että maistuu joululta!

4-6 hengelle

  • 6-8 mandariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl madeiraa

Kerma

  • 2 dl kuohukermaa
  • vähän sokeria

ripaus piparkakkumausteita

  • kanelia, neilikkaa, inkivääriä

Valmistusohje

1. Sekoita kattilassa sokeri, vesi ja madeira ja kiehauta, niin että sokeri sulaa. Lisää kuoritut, kokonaiset mandariinit ja keitä hiljaa kannen alla 3-4 minuuttia. Käännä hedelmät pari kertaa.

2. Vatkaa kerma ja vähän sokeria. Kääntele joukkoon yksi tai useampia mausteripauksia maun mukaan.

3. Aseta mandariinit tarjoiluvadille, keitä lientä kokoon ja kaada hedelmien päälle. Tarjoile heti mausteisen kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti