Piparkakku-mustikkajälkkäri
Hyödynnä nyt joulusta jääneet piparit ja piparkakkutalot ja tee niistä ihana jälkiruoka. Piparkakku-mustikkajälkkärillä hurmaat takuulla sekä pienet että isommat makean ystävät.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- joulupipareita tai piparitalo
- 2 dl mustikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 dl punaista mehua
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- ohratärkkelystä
Valmistusohje
Murskaa piparit tai piparitalo jauheeksi. Kiehauta punainen mehu, makeuta se ja suurusta paksuksi tärkkelysjauhoilla.
Lisää mukaan mustikat. Kuumenna maito, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja suurusta myös se tärkkelysjauhoilla.
Tärkkelyksellä suurustaminen tapahtuu niin, että veteen sekoitetut jauhot kaadetaan kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kun neste kiehahtaa uudelleen, se paksunee.
Anna ainesten hiukan jäähtyä ja kokoa annokset laseihin kerroksittain.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku