Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vitello tonnato

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vasikanpaisti tonnikalakastikkeen kanssa on italialainen klassikko. Vasikanliha keitetään viinin ja vihannesten kanssa ja tarjoillaan hunnutettuna kylmällä kastikkeella, jossa on majoneesia, tonnikalaa, sardelleja ja kapriksia.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta vasikanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 10 pippuria
  • 5-6 dl majoneesia
  • 200 g tonnikalaa öljyssä
  • 4 sardellifileetä
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kaprismarjoja
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Laita liha ahtaaseen kattilaan yhdessä kuorittujen ja paloiteltujen sipulin, porkkanan ja sellerin kanssa. Lisää viini ja öljy, sekä vettä sen verran, että nestettä on lihan puoliväliin.

Lisää suola ja pippurit ja keitä lihaa miedolla lämmöllä noin 1 tunti.

2. Nosta liha kattilasta. Kaada liemi ja vihannekset sekoittimeen, soseuta ja kaada takaisin kattilaan. Nosta liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä. Ota liha liemestä vasta kun se on jäähtynyt täysin. Keitä lientä kokoon ja käytä kastikkeen teossa.

3. Valuta tonnikala. Soseuta tonnikala ja sardellit sekoittimessa sileäksi massaksi. Lisää massaan majoneesi ja pyöräytä muutaman kerran pitokytkimellä, ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lisää kaprikset ja puristettu sitruunamehu, sekoita alhaisimmalla nopeudella hetki. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja valuta kastike ohuena nauhana lihan päälle. Koristele kaprismarjoilla ja sitruunalohkoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti