Täytetyt vasikankääryleet
Kinkku-paprikatäyte piristää mukavasti miedon makuista vasikanlihaa. Tarjoa lisänä pastaa ja salaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 ohutta vasikan sisäpaistiviipaletta
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl voita
- 2 dl hienonnettua sipulia
- 2 rkl korppujauhoja
- 100 g savukinkkua
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2½ dl lihalientä
- 50 g voita
- 1 tl paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se voissa kauniin kullanruskeaksi. Lisää korppujauhot, hienonnettu kinkku ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Mausta paistinviipaleet suolalla ja pippurilla. Pane kullekin viipaleelle ruokalusikallinen täytettä. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä ne hammastikulla. Kuumenna pannulla puolet voista ja ruskista kääryleet kauttaaltaan.
2. Pane loput täytteet uuninkestävään, kannelliseen vuokaan. Ripottele päälle jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kääryleet kastikkeeseen.
3. Jaa jäljelle jäänyt voi pieniksi nokareiksi kääryleiden päälle. Ripottele pinnalle paprikajauhetta. Kypsennä uunin alatasolla 45 minuuttia. Valele käärylettä tarvittaessa lihaliemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka