Maijan Vitello tonnato

Ihana alkuruoka syntyy lihasta ja tonnikalasta. Herkullisen täydellistä.

Ainekset

  • 1 1/2 kg:n pala vasikanpaistia tai porsaan ukofileetä
  • keittojuureksia: sipulia, palsternakkaa, porkkanaa, selleriä
  • laakerinlehti
  • kokonaisia pippureita
  • 2 rkl merisuolaa

Valmistusohje

Huuhtele paisti hyvin ja pane kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua kuori vaahtoa pois niin kauan kuin sitä muodostuu. Lisää juurekset pilkottuina sekä mausteet ja suola.

Keitä paistia hiljaisella tulella noin 1 tunti kunnes se on kypsää. Anna paistin jäähtyä omassa liemessään. noin tunnin verran. Nosta liha liemestä ja laita laakeaan astiaan. Laita paino päälle, jotta liha tiivistyy ja tulee kauniin muotoiseksi.

Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita vadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!