Kokeile risoton valmistamista kuten se tehdään italialaisessa ravintolassa kananmaksan ja sienten kera. Risotto vaatii jatkuvaa vahtimista, mutta valmistuu aika nopeasti.

Neljälle

  • 5 dl avorioriisiä
  • 100 g sieniä
  • 100 g kananmaksaa
  • 1 pieni keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • ¼ g sahramia
  • 1 tl meiramia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja. Paloittele kananmaksa pieniksi paloiksi ja paista palat pannussa tilkassa öljyä. Hienonna sienet ja lisää pannuun sienet, sipuli, valkosipuli ja persilja, paista hetki, lisää tomaatit ja riisi ja anna poreilla hetki.

2. Lisää hieman valkoviiniä, mausta suolalla, pippurilla, sahramilla ja meiramilla. Lisää lientä vähän kerrallaan ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes riisi on al dente, eli vielä hieman kovaa ytimessä. Tähän menee n. 25 minuuttia.

3. Sekoita voi ja parmesaani risottoon juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Risotto