Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-sarjan viides jakso tuo mukanaan Ranskan tuulia. Kokki Teresa Välimäki loihtii ranskalaista kalapataa omalla twistillään.
- Annosmäärä: 4
Kalapata
- 1 kpl pieni purjosipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 kpl fenkoli
- 600 g perunoita
- 200 g porkkanaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,25 tl cayennepippuria
- 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
- 0,5 tl aniksen siemeniä murskattuna
- ripaus sahramia
- 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa tai 4 isoa kypsää tomaattia
- n. 1 l vettä
- 1 kpl sitruunan mehu (tai tilkka valkoviiniä)
- 1 kpl kalaliemikuutio
- 1 pkt/ 400 g pakasteseitifiléetä
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
- 500 g mustaa spagettia
- 1 dl aiolia
Valmistusohje
- Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Hienonna se, valkosipulinkynnet ja fenkoli.
- Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.
- Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeiksi. Lisää mausteet, kuullota vielä hetki ja lisää sitten perunat. Sekoita.
- Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja sitruunamehu. Lisää kalaliemikuutio ja kiehauta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Kuutioi kala ja lisää pataan. Hauduta niin, että kala kypsyy ja kuumenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Nosta lautaselle spagettia ja kauho päälle kalapataa. Lusikoi päälle nokare aiolia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"