Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

kotikeittiömestarit_s01_eps5_ranska_019_teresa_välimäki_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 14.09.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-sarjan viides jakso tuo mukanaan Ranskan tuulia. Kokki Teresa Välimäki loihtii ranskalaista kalapataa omalla twistillään.

  • Annosmäärä: 4

Kalapata

  • 1 kpl pieni purjosipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl fenkoli
  • 600 g perunoita
  • 200 g porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,25 tl cayennepippuria
  • 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
  • 0,5 tl aniksen siemeniä murskattuna
  • ripaus sahramia
  • 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa tai 4 isoa kypsää tomaattia
  • n. 1 l vettä
  • 1 kpl sitruunan mehu (tai tilkka valkoviiniä)
  • 1 kpl kalaliemikuutio
  • 1 pkt/ 400 g pakasteseitifiléetä
  • Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • 500 g mustaa spagettia
  • 1 dl aiolia

Valmistusohje

  1. Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Hienonna se, valkosipulinkynnet ja fenkoli. 
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. 
  3. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeiksi. Lisää mausteet, kuullota vielä hetki ja lisää sitten perunat. Sekoita.
  4. Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja sitruunamehu. Lisää kalaliemikuutio ja kiehauta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  5. Kuutioi kala ja lisää pataan. Hauduta niin, että kala kypsyy ja kuumenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Nosta lautaselle spagettia ja kauho päälle kalapataa. Lusikoi päälle nokare aiolia.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata