Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-sarjan viides jakso tuo mukanaan Ranskan tuulia. Kokki Teresa Välimäki loihtii ranskalaista kalapataa omalla twistillään.
- Annosmäärä: 4
Kalapata
- 1 kpl pieni purjosipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 kpl fenkoli
- 600 g perunoita
- 200 g porkkanaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,25 tl cayennepippuria
- 1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
- 0,5 tl aniksen siemeniä murskattuna
- ripaus sahramia
- 1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa tai 4 isoa kypsää tomaattia
- n. 1 l vettä
- 1 kpl sitruunan mehu (tai tilkka valkoviiniä)
- 1 kpl kalaliemikuutio
- 1 pkt/ 400 g pakasteseitifiléetä
- Ripaukset pöytäsuolaa ja mustapippuria rouhittuna
Tarjoiluun
- 500 g mustaa spagettia
- 1 dl aiolia
Valmistusohje
- Halkaise ja huuhtele purjosipuli. Hienonna se, valkosipulinkynnet ja fenkoli.
- Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.
- Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja lisää sipulit ja fenkoli. Kuullota pehmeiksi. Lisää mausteet, kuullota vielä hetki ja lisää sitten perunat. Sekoita.
- Kaada kattilaan tomaattimurska, vesi ja sitruunamehu. Lisää kalaliemikuutio ja kiehauta. Keitä kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Kuutioi kala ja lisää pataan. Hauduta niin, että kala kypsyy ja kuumenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Nosta lautaselle spagettia ja kauho päälle kalapataa. Lusikoi päälle nokare aiolia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti