Voileipäkakku säilykekalasta
Maija valmistaa kevään ja kesän juhliin sopivan voileipäkakun kalasta.
Pohjat 15 annosta
- 24 pientä viipaletta tummaa paahtoleipää
Kostutus
- 2 dl maitoa
Täyte
- 300 g säilyke kalaa ( tonnikalaa, makrillia, sardiinia tai lohta)
- 2 pikkukurkkuja
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl piparjuuritahnaa
- 4 kananmunaa hienonnettuna
Kuorrutus
- 2 dl majoneesia
- 200 g sulatejuustoa
- 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
- 5 dl juustoraastetta
Koristeluun
- retiisiä
- keitettyjä kananmunia raastettuna
- kirveliä
- basilika
- cocktailkurkkuja
Valmistusohje
Aseta muovikelmu noin 20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta kuusi leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti.
Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan. Kostuta leivät maidolla. Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle kuusi leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä.
Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Painele pinta tasaiseksi. Aseta paino voileipäkakun päälle esimerkiksi toinen uunivuoka ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
Kumoa kakku niin että laitat tarjoiluvadin vuoan päälle ja käännät sen ylösalaisin. Näin saat näppärästi kakun ulos vuoasta.. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä.
Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku