Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voileipäkakku säilykekalasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija valmistaa kevään ja kesän juhliin sopivan voileipäkakun kalasta.

Pohjat 15 annosta

  • 24 pientä viipaletta tummaa paahtoleipää

Kostutus

  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 300 g säilyke kalaa ( tonnikalaa, makrillia, sardiinia tai lohta)
  • 2 pikkukurkkuja
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 4 kananmunaa hienonnettuna

Kuorrutus

  • 2 dl majoneesia
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 5 dl juustoraastetta

Koristeluun

  • retiisiä
  • keitettyjä kananmunia raastettuna
  • kirveliä
  • basilika
  • cocktailkurkkuja

Valmistusohje

Aseta muovikelmu noin 20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta kuusi leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti.

Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan. Kostuta leivät maidolla. Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle kuusi leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä.

Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Painele pinta tasaiseksi. Aseta paino voileipäkakun päälle esimerkiksi toinen uunivuoka ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku niin että laitat tarjoiluvadin vuoan päälle ja käännät sen ylösalaisin. Näin saat näppärästi kakun ulos vuoasta.. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä.

Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku