Ystävänpäivän voileipäkakku
Tämä voileipäkakku sopii varsinkin ystävänpäivään. Jos haluat leipoa leivän reseptin mukaan, sen voi hyvin tehdä päivää ennen. On tärkeää, että leipä on jäähtynyt kakun teon alkaessa. Halutessasu voit ostaa valmista leipää ja vain tehdä täytteet itse. Valmiin kakun tulee maustua jääkaapissa 2 tuntia.
Ainekset
- Kuudelle (1 voileipäkakkuun)
Leipä
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä, 37-asteista
- 1 rkl juoksevaa margariinia
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 5-6 dl vehnäjauhoja
Täyte
- margariinia
- 100 g kylmäsavulohta palana
- 250 g katkarapuja kuorineen
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl majoneesia
- ½ dl chilikastiketta
- 30 g punaista mätiä
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua punasipulia
- mustapippuria
Koristeluun
- ½ lavakurkku
- 1 ruukku vihreää salaattia
- ½ sitruuna
- 150 g kylmäsavulohta viipaleina
- 30 g punaista mätiä
- 30 g mustaa mätiä
- tillinoksia
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leipä: Murusta hiiva kulhoon ja liuota se veteen. Lisää margariini, sokeri, suola ja niin paljon jauhoja että saat hienon, kiiltävän taikinan. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia. Levitä taikina paksuksi leiväksi hyvin voideltuun vuokaan, 25-27 cm. Pistele haarukalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kun taikina kohoaa nopeasti, kun pistät sitä sormella, se on kohonnut tarpeeksi. Paista 25-30 minuuttia uunin alatasolla. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla. Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen kuin valmistat voileipäkakun.
2. Suikaloi lohi, kuori ja hienonna katkaravut karkeasti. Hienonna kananmunat ja sekoita silppu lohen, katkarapujen, ranskankerman, majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Hienonna punasipuli. Lisää punainen mäti, tilli, sipuli ja mustapippuri täytteeseen.
3. Leikkaa leipä sydämenmuotoiseksi. Jaa leipä kolmeen osaan ja levitä margariinia joka osalle. Levitä paksu kerros täytettä alimmalle leivälle, hieman vähemmän seuraavalle ja loput päällimmäiselle palalle. Paina leivät varoen yhteen ja poista ylivaluvat täytteet. Kääri kakku muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli.
4. Hienonna persilja. Viipaloi kurkku ja halkaise viipaleet. Viipaloi sitruuna. Asettele salaatinlehdet pediksi vadille. Aseta voileipäkakku salaatin päälle ja laita sitruuna- ja kurkkuviipaleita sen ympärille. Asettele viipaloitu lohi tortun päälle, lisää katkaravut ja mäti. Koristele majoneesinokarein. Taputtele reunalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa