1. Leipä: Murusta hiiva kulhoon ja liuota se veteen. Lisää margariini, sokeri, suola ja niin paljon jauhoja että saat hienon, kiiltävän taikinan. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia. Levitä taikina paksuksi leiväksi hyvin voideltuun vuokaan, 25-27 cm. Pistele haarukalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kun taikina kohoaa nopeasti, kun pistät sitä sormella, se on kohonnut tarpeeksi. Paista 25-30 minuuttia uunin alatasolla. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla. Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen kuin valmistat voileipäkakun.
2. Suikaloi lohi, kuori ja hienonna katkaravut karkeasti. Hienonna kananmunat ja sekoita silppu lohen, katkarapujen, ranskankerman, majoneesin ja chilikastikkeen kanssa. Hienonna punasipuli. Lisää punainen mäti, tilli, sipuli ja mustapippuri täytteeseen.
3. Leikkaa leipä sydämenmuotoiseksi. Jaa leipä kolmeen osaan ja levitä margariinia joka osalle. Levitä paksu kerros täytettä alimmalle leivälle, hieman vähemmän seuraavalle ja loput päällimmäiselle palalle. Paina leivät varoen yhteen ja poista ylivaluvat täytteet. Kääri kakku muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli.
4. Hienonna persilja. Viipaloi kurkku ja halkaise viipaleet. Viipaloi sitruuna. Asettele salaatinlehdet pediksi vadille. Aseta voileipäkakku salaatin päälle ja laita sitruuna- ja kurkkuviipaleita sen ympärille. Asettele viipaloitu lohi tortun päälle, lisää katkaravut ja mäti. Koristele majoneesinokarein. Taputtele reunalle persiljaa.