Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vol au vent à la Reine

Julkaistu 18.02.2013 00:00

À la Reine tarkoittaa ”kuningattaren tapaan”. Ruokalaji voidaan valmistaa etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua. Vannikkeet eli vol au ventit tarjoillaan alkuruokana. Jos olet kiireinen, voit käyttää valmiita krustadeja.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • 150 g kananrintaa
  • 3 dl kanalientä
  • 150 g kateenkorvaa
  • 150 g viipaloituja herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • beurre manié = 1 rkl voita sekoitettuna 1 rkl vehnäjauhoja
  • haricots verts (vihreitä papuja)

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikina leivinpaperille pellille. Jaa levyt kahtia. Leikkaa jokaisen neliön sisälle pienempi neliö n. ½ cm reunasta terävällä veitsellä; paistamisen jälkeen sisemmästä neliöstä tulee kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa taikinaneliöt munalla. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes voitaikina on kohonnut, saanut kauniin värin ja on kypsä.

2. Täyte: Vaivaa voi ja jauhot yhteen beurre manié -suurukseksi. Kuutioi kana ja keitä paloja liemessä 3 minuuttia. Huuhtele kateenkorva kylmässä vedessä, keitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Puhdista pois jänteet ja suonet. Kuutioi kateenkorva pieniksi paloiksi. Viipaloi herkkusienet, paista voissa. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta beurre maniélla. Lisää viini sekä hieman lientä kanan keittämisestä. Lisää kateenkorva ja kanapalat muhennokseen. Keitä vihreät pavut pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Lämmitä voitaikinavuokia 275-asteisessa uunissa 2 minuuttia. Irrota kannet. Laita pohjalle vihreitä papuja, levitä päälle muhennosta, laita kannet päälle ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka