Voitaikinapiiras kanalla

Tämä on mainio ruoka seisovaan pöytään.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 800 g luutonta kananlihaa
  • 1 vihreä paprika
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 2 kypsää tomaattia

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua persiljaa
  • ¼ tl timjamia
  • ¼ salviaa
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • ½ rkl worcestershirekastiketta
  • 1 tl soijaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 valmiiksi kaulittu voitaikinakansi
  • 1 pala valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Päivä 1: Paloittele kana pienemmiksi paloiksi ja laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita persilja, timjami, salvia, korianteri, suola, viini, worcestershirekastike, soija ja kanaliemi marinadiksi. Kaada kanojen päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Päivä 2: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja kuutioi paprika. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki. Kuutioi tomaatit.

3. Sekoita paprika, tomaatti, herkkusienet ja kanat vuoassa. Ota voitaikinapalasta kuvioita koristeluun. Vatkaa muna. Penslaa vuoan ulkoreuna, laita voitaikinakansi vuoan päälle, koristele voitaikinapaloin ja penslaa lopulla munalla. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Piiras on valmis kun kana on läpikypsää ja kansi kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.