Vuodenvaihteen Texmex-piirakka
Ainekset
- 1 piirakkavuoallinen (halkaisija n. 30 cm)
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnä- tai Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 muna
- 1 dl kevytkermaa tms.
Tai
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Leivitykseen
- voita tai margariinia
- Myllyn Paras Korppujauhoja
Texmex-täyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- n.500 g kinkkua, kalkkunaa, savukalaa
- 100 g pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
- 3 -4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl (mietoa) taco- tai salsakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 liemikuutio tai 1 rkl fondia
- 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
- ½ tl chilijauhetta tai pala chilipaprikaa
- 1 tl basilikaa
- 250 g wokkivihanneksia
- 2 munaa
Päälle
- 1 dl juustoraastetta (Emmental)
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa
Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti