Fifty-fifty -juustopiirakka
14.5. Sini "Kinuskikissa" Visa leipoo tänään herkullisen suolaisen juustopiirakan.
Pohja
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl (n. 50 g) cheddarjuustoraastetta
- 150 g voita tai margariinia
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 sipuli
- 5 dl (n. 170 g) cheddarjuustoraastetta
- 3 dl ruokakermaa
- 3 pientä munaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl muskottipähkinää
Pinnalle
- ilmakuivattua kinkkua
- artisokan sydämiä
- rucolaa
Valmistusohje
Yhdistä vehnäjauhot ja juustoraaste kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja kuullota sitä nopeasti pannulla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Asettele piirakan pinnalle ilmakuivattua kinkkua ja/tai artisokan sydämiä. Viimeistele rucolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka