Juustolettuja ja kantarellivaahtoa

Kovalla juustolla maustetut ruokaisat letut tarjoillaan tässä reseptissä kantarellivaahdon kera.

Ainekset

  • 2 annosta

Letut

  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 300 g keitettyjä perunoita
  • 1½ dl kovaa juustoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Kantarellivaahto

  • 1 sipuli
  • 160 g säilykekantarelleja
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • suikaloitua paprikaa ja sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Vaahto: Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa sienet huolella ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja sieniä noin viisi minuuttia, mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Vatkaa yhteen kerma ja ranskankerma. Sekoita varovasti sienet ja sipuli kermasekoitukseen, mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

2. Taikina: Vatkaa yhteen kananmuna ja puolet maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa tai sekoita kunnes taikina on tasaista. Sekoita joukkoon loppu maito ja lisää suola. Raasta juusto ja perunat ja sekoita sitten taikinaan.

3. Lämmitä lettupannu. Pane sille hieman voita ja kuumenna, kunnes voi saa kullanruskeaa väriä. Levitä ruokalusikallinen lettutaikinaa pannulle ja anna jähmettyä. Käännä letut ja paista myös toiselta puolelta. Aseta valmiit letut pinoon ja pidä ne lämpiminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.