Gluteeniton katkarapuwokki
Aloita vuosi helpolla ja kevyellä wokilla. Katkarapuwokki on maukas herkku, joka sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventävälle. Reseptin arkkitehti on Makuja-kokki Sami Garam.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- 1 pkt/250 g riisinuudeleita
- 200 g bataattia
- 0,5 paprikaa
- 50 g fenkolia
- 1 prk bambunversoja
- 2 rkl seesamiöljyä
- 10 g tuoretta inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl hunajaa
- 2 limettiä
- 0,5 dl gluteenitonta soijakastiketta
- nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje
Liota nuudeleita muutama minuutti lämpimässä vedessä, jolloin ne pehmenevät. Suikaloi kasvikset ja kuumenna wokkipannu.
Paista kasviksia nopeasti seesamiöljyssä ja mausta pienennetyllä inkiväärillä ja valkosipulilla. Kostuta hunajalla, limetinmehulla ja soijakastikkeella.
Kiehauta ja lisää lopuksi mukaan sulaneet katkaravut ja riisinuudelit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa