Gluteeniton katkarapuwokki

Aloita vuosi helpolla ja kevyellä wokilla. Katkarapuwokki on maukas herkku, joka sopii mainiosti myös ruokavaliotaan keventävälle. Reseptin arkkitehti on Makuja-kokki Sami Garam.

Ainekset

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 pkt/250 g riisinuudeleita
  • 200 g bataattia
  • 0,5 paprikaa
  • 50 g fenkolia
  • 1 prk bambunversoja
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 10 g tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 limettiä
  • 0,5 dl gluteenitonta soijakastiketta
  • nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje

Liota nuudeleita muutama minuutti lämpimässä vedessä, jolloin ne pehmenevät. Suikaloi kasvikset ja kuumenna wokkipannu.

Paista kasviksia nopeasti seesamiöljyssä ja mausta pienennetyllä inkiväärillä ja valkosipulilla. Kostuta hunajalla, limetinmehulla ja soijakastikkeella.

Kiehauta ja lisää lopuksi mukaan sulaneet katkaravut ja riisinuudelit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!