Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Shanghain jättikatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monet kiinalaiset ruoat ovat miellyttävän miedonmakuisia - ja kuitenkin hyvin maustettuja. Tämän reseptin inspiroi kiinalainen ohje, mutta se on meikäläisittäin sovellettu. Riisi sopii lisäksi.

Ainekset

  • 4-5 hengelle

Ainekset

  • 400 g pakastettuja jättikatkarapuja
  • 1 purjo
  • 125 g pakastettuja herneitä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 raaka munanvalkuainen
  • 1 1/2 dl kanalientä
  • 1/2 dl kuivaa sherryä
  • 2 rkl maizenaa
  • 3/4 dl (rypsi)öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sulata jättikatkaravut ja kuivata ne. Vatkaa munanvalkuainen kevyesti, lisää maizena ja suola ja sekoita seos rapujen joukkoon. Huuhtele ja puhdista purjo ja leikkaa pois vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin ja viipaloi sitten poikittain. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti.

2. Kuumenna öljy wokpannussa. Laita ravut öljyyn muutama kerrallaan ja friteeraa niitä 2-3 minuuttia. Sekoittele, etteivät ne tartu toisiinsa. Ota ylös öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

3. Kuullota purjo ja valkosipuli wokissa. Laita katkaravut takaisin pannuun ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää herneet ja paista minuutti. Sekoita kanaliemi, sherry ja loppu maizena keskenään ja kaada wokpannuun katkarapujen ja vihannesten joukkoon. Sekoita, kunnes kastike hieman paksuuntuu. Tarjoile kuumana vastakeitetyn riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki