Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokattuja jättikatkarapuja ja kevätsipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antavat tälle ruoalle makua ja tuoksua Aasiasta. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustat torvisienet voi vaihtaa muihin sieniin.

Neljälle

  • 1 kg jättikatkarapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista soijaa)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 nippu salaattisipulia

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan jäädä kiinni. Kuori ja hienonna valkosipulit, raasta inkivääri hienosti, tarvitset 1 ruokalusikallisen. Puhdista ja paloittele kevätsipulit.

2. Paista inkivääri ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Paista katkarapuja erissä 2-3 minuuttia ja nosta pannulta.

3. Lisää pannuun soija, laita kaikki katkaravut takaisin. Sekoita ja anna kaiken lämmetä. Ripottele päälle kevätsipuli ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki