Wokattuja jättikatkarapuja ja kevätsipulia
Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antavat tälle ruoalle makua ja tuoksua Aasiasta. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustat torvisienet voi vaihtaa muihin sieniin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg jättikatkarapuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pala inkivääriä, 2 cm
- 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista soijaa)
- 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 nippu salaattisipulia
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan jäädä kiinni. Kuori ja hienonna valkosipulit, raasta inkivääri hienosti, tarvitset 1 ruokalusikallisen. Puhdista ja paloittele kevätsipulit.
2. Paista inkivääri ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Paista katkarapuja erissä 2-3 minuuttia ja nosta pannulta.
3. Lisää pannuun soija, laita kaikki katkaravut takaisin. Sekoita ja anna kaiken lämmetä. Ripottele päälle kevätsipuli ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku