Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera
Tuiki tavalliset katkaravut sopivat mainiosti wokkiin, jolloin niistä tuleekin eksoottisia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Ainekset
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 10 tuoretta herkkusientä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 lohko kesäkaalia
- 100 g sokeriherneitä
- 100 g vihreitä papuja
- 10 minimaissia
- 2 limen mehu
- 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl soijaa
- rapsiöljyä wokkaukseen
Valmistusohje
1. Viipaloi herkkusienet, laita ne kylmään pannuun, kuumenna ja freesaa, kunnes neste on haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Puhdista sokeriherneet ja vihreät pavut. Purista limemehu, kuori ja raasta inkivääri.
2. Kuumenna rapsiöljyä wokkipannussa. Wokkaa ensin vihannekset erissä. Ota ne pannulta ja laita sivuun kypsennettyäsi ne. Aloita sipulilla, valkosipulilla ja kaalilla, jatka sokeriherneillä, pavuilla ja maissilla.
3. Sekoita kaikki ainekset pannussa. Kaada päälle limemehu, lisää inkivääri, sweet chili ja soija. Kääntele katkaravut pannuun juuri ennen tarjoilua ja anna niiden vain lämmetä, ei kiehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka