Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

Tuiki tavalliset katkaravut sopivat mainiosti wokkiin, jolloin niistä tuleekin eksoottisia.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

Ainekset

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lohko kesäkaalia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 10 minimaissia
  • 2 limen mehu
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • rapsiöljyä wokkaukseen

Valmistusohje

1. Viipaloi herkkusienet, laita ne kylmään pannuun, kuumenna ja freesaa, kunnes neste on haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi kaali. Puhdista sokeriherneet ja vihreät pavut. Purista limemehu, kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna rapsiöljyä wokkipannussa. Wokkaa ensin vihannekset erissä. Ota ne pannulta ja laita sivuun kypsennettyäsi ne. Aloita sipulilla, valkosipulilla ja kaalilla, jatka sokeriherneillä, pavuilla ja maissilla.

3. Sekoita kaikki ainekset pannussa. Kaada päälle limemehu, lisää inkivääri, sweet chili ja soija. Kääntele katkaravut pannuun juuri ennen tarjoilua ja anna niiden vain lämmetä, ei kiehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.