Wokattuja jättikatkarapuja vesikastanjoiden ja sokeriherneiden kera
Kiinalaista ruokaa voi myös valmistaa itse!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g jättikatkarapuja
- 1 prk vesikastanjoita
- 250 g sokeriherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 ½ rkl seesamiöljyä
- 1 tl sichuan-pippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Valuta vesikastanjat ja viipaloi ne sitten ohuesti. Puhdista sokeriherneet. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuori ja raasta inkivääri hienosti.
2. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi, 2-3 minuuttia. Nosta katkaravut pannusta.
3. Lisää vesikastanjat ja sokeriherneet pannuun ja paista samalla sekoitellen muutama minuutti. Lisää soija ja katkaravut. Sekoita ja anna kaiken kuumeta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku