Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokattuja jättikatkarapuja vesikastanjoiden ja sokeriherneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kiinalaista ruokaa voi myös valmistaa itse!

Neljälle

  • 500 g jättikatkarapuja
  • 1 prk vesikastanjoita
  • 250 g sokeriherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ rkl seesamiöljyä
  • 1 tl sichuan-pippuria

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Valuta vesikastanjat ja viipaloi ne sitten ohuesti. Puhdista sokeriherneet. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuori ja raasta inkivääri hienosti.

2. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi, 2-3 minuuttia. Nosta katkaravut pannusta.

3. Lisää vesikastanjat ja sokeriherneet pannuun ja paista samalla sekoitellen muutama minuutti. Lisää soija ja katkaravut. Sekoita ja anna kaiken kuumeta. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki