Ylipitkä omenaviineri
Tämä on oikeastaan alunperin ranskalainen klassikko ja valmistaikinasta tosi helppo toteutta. Ohje sopii muillekin happoisille hedelmille, kuten aprikooseille ja persikoille.
Yksi pitko
- 2 levyä pakastevoitaikinaa
- 2-3 hapanta omenaa ohuina lohkoina
- 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli puoliksi sulanut taikina kevyesti, penslaa kaksi lyhyttä sivua vedellä ja liimaa levyt yhteen pitkoksi.
2. Nosta pitko leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Merkitse taikinapyörällä reuna, noin puoli senttiä ympäriinsä. Jaa omenalohkot reunavyöhykkeen sisäpuolelle.
3. Levitä omenalohkojen päälle marmeladi ja paista noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi