Ylipitkä omenaviineri

Tämä on oikeastaan alunperin ranskalainen klassikko ja valmistaikinasta tosi helppo toteutta. Ohje sopii muillekin happoisille hedelmille, kuten aprikooseille ja persikoille.

Yksi pitko

  • 2 levyä pakastevoitaikinaa
  • 2-3 hapanta omenaa ohuina lohkoina
  • 1 dl appelsiinimarmeladia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli puoliksi sulanut taikina kevyesti, penslaa kaksi lyhyttä sivua vedellä ja liimaa levyt yhteen pitkoksi.

2. Nosta pitko leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Merkitse taikinapyörällä reuna, noin puoli senttiä ympäriinsä. Jaa omenalohkot reunavyöhykkeen sisäpuolelle.

3. Levitä omenalohkojen päälle marmeladi ja paista noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat