Täytetyt omenat
Näin voi syksyllä nauttia kotimaisesta omenasadosta. Täytettyjen omenoiden maun ylentää vielä calvados. Jäätelö kruunaa nautinnon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4-6 hengelle
- 4-6 omenaa
- 2 levyä pakakstevoitaikinaa
- sokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- calvados-viinaa täytteeseen
- tomusokeria koristeeksi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori omenat ja ota omenaporalla siemenkota pois, mutta pidä omenan pohja ehjänä.
2. Kauli taikinalevyjä hieman ja ota taikinapyörällä sentinlevyisiä suikaleita. Kiedo ne tiheästi omenien ympärille. Aseta omenat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Penslaa taikinoidut omenat veteen sekoitetulla keltuaisella.
3. Täytä omenien kolot calvadosilla ja paista uunissa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja taikina on saanut hienon värin, noin 10-15 minuuttia. Siivilöi tomusokeria päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku