Pariisilaispitko

Käytä valmiiksi kaulittua, pitkulaista voitaikinaa. Jos sellaista ei löydy, voit käyttää myös pakastettua voitaikinaa isoiksi levyiksi kaulittuna.

6-8 palaan

  • 1 valmiiksi kaulittu voitaikinalevy

Täyte

  • 3 omenaa, ohuina lohkoina
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kääri valmiiksi kaulittu voitaikina auki leivinpaperilleen. Kääntele taikina kokoon kolmeen osaan ja kaulitse se n. 25X12 cm kokoiseksi. Merkitse taikinapyörällä viiva n. 1 cm reunan sisäpuolelle.

2. Asettele omenalohkot kattotiilten tavoin reunan sisäpuolelle. Laita pitko jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pitko pellille. Penslaa pitkon taikinareuna munalla ja levitä omenoille marmeladia. Paista n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!