Yrttitarhalohta
Tässä lohi marinoidaan ennen uunissa paistamista. Valmistele ruoka päivää ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 6 viipaletta lohta, selkäpalaa
- 2 ½ dl valkoviiniä
- ½ kalaliemikuutio
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Kastike
- kalan paistoliemi
- 2 dl kermaa
- 1 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
1. Suomusta lohi ennen viipalointia. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla, laita ne voitelemattomaan uunivuokaan.
2. Sekoita viini ja liemikuutio, kuumenna kattilassa kunnes kuutio on liuennut. Anna seoksen jäähtyä ja lisää siihen sitten öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi kalan päälle ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele kalaa muutamaan kertaan sinä aikana.
3. Ripottele 2/3 yrteistä kalalle ja laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes kala tuntuu kypsältä. Nosta kala vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan. Pidä kala lämpimänä.
4. Kaada kerma kastikekattilaan ja keitä kokoon liemen kanssa n. 10 minuuttia. Työstä margariini ja jauhot suurukseksi, suurusta kastike. Mausta ripauksella cayennea, tarjoile kala yrttien ja sitruunaviipaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka