Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-simpukkagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokalaji, joka aina kolahtaa. Voit muunnella ohjetta vaihtamalla simpukat katkarapuihin tai ravunpyrstöihin.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 1-2 rkl voita
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl juustoraastetta
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 150 g herkkusieniä siivuina
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1,5 dl kalalientä
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Höylää vähän kylmää voita fileille ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä kala keskiuunissa n. 20 minuuttia. Kaada pois kertynyt neste.

2. Sekoita munankeltuainen ja juustoraaste perunasoseeseen ja pursota fileiden ympärille vuokaan.

3. Paista sieniä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripota päälle jauho ja kaada joukkoon liemi ja kerma. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen. Levitä kastike kalan ylle ja laita päälle valutetut simpukat. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes ruoka on kauniisti ruskettunut.

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini