Kala-simpukkagratiini
Ruokalaji, joka aina kolahtaa. Voit muunnella ohjetta vaihtamalla simpukat katkarapuihin tai ravunpyrstöihin.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1-2 rkl voita
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl juustoraastetta
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1,5 dl kalalientä
- 2,5 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni prk simpukoita vedessä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Höylää vähän kylmää voita fileille ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä kala keskiuunissa n. 20 minuuttia. Kaada pois kertynyt neste.
2. Sekoita munankeltuainen ja juustoraaste perunasoseeseen ja pursota fileiden ympärille vuokaan.
3. Paista sieniä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripota päälle jauho ja kaada joukkoon liemi ja kerma. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen. Levitä kastike kalan ylle ja laita päälle valutetut simpukat. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes ruoka on kauniisti ruskettunut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti