Kala-simpukkagratiini

Ruokalaji, joka aina kolahtaa. Voit muunnella ohjetta vaihtamalla simpukat katkarapuihin tai ravunpyrstöihin.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 1-2 rkl voita
  • 4 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl juustoraastetta
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 150 g herkkusieniä siivuina
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 1,5 dl kalalientä
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • suolaa ja pippuria
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kalafileet kevyesti voideltuun uunivuokaan. Höylää vähän kylmää voita fileille ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä kala keskiuunissa n. 20 minuuttia. Kaada pois kertynyt neste.

2. Sekoita munankeltuainen ja juustoraaste perunasoseeseen ja pursota fileiden ympärille vuokaan.

3. Paista sieniä voissa, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripota päälle jauho ja kaada joukkoon liemi ja kerma. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen. Levitä kastike kalan ylle ja laita päälle valutetut simpukat. Gratinoi kuumassa uunissa, kunnes ruoka on kauniisti ruskettunut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.