Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttituorejuustolla täytetty kylmäsavulohirulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä herkut sopivat mahtavasti kevään juhlaisaan noutopöytään tai grillijuhlien alkuruoaksi.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • nippu basilikaa
  • nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 liivatelehti
  • 2 rkl sitruunamehua
  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

Mausta tuorejuusto silputulla basilikalla, persiljalla ja valkosipulilla. Liota liivatelehti hyvin, sulata se kattilassa tai mikrossa sitruunamehun kanssa ja vatkaa tuorejuuston joukkoon.

Levitä kylmäsavulohiviipaleet kelmun päälle ja levitä tuorejuustoa sen päälle. Rullaa kiinni tiiviiksi pötköksi ja nosta jääkaappiin maustumaan ja hyytymään ainakin tunniksi.

Leikkaa leivästä viipaleita ja kylmäsavulohipötköstä paloja sen päälle. Koristele yrteillä ja tarjoa sellaisenaan.

Tuoreimmat aiheesta

Lohirullat